Cedevita preslaba za Unicaju

Poraz Cedevite

Cedevita preslaba za Unicaju

M. Šljivak

Košarkaši Unicaje iz Malage savladali su večeras u Zagrebu ekipu Cedevite 78:63 u susretu 1. kola Eurolige.

Zagrebački tim je dosta dobro odigrala prvu dionicu. Bili su potpuno ravnopravni sa favorizovanim španskim timom, a ovaj dio igre su riješili u svoju korist, 20:18.

Međutim, poradili su Vazquez i Kuzminkas za Unicaju u drugoj dionici. Nemilosrdno su punili koš Cedevite, koja nije imala odgovor na odličnu igru gostiju iz Malage. 

Unicaja je drugu dionicu dobila 29:16, te su na odmor otišli sa plusom od 11 poena, 47:36. 

Jako slaba ofanzivna igra oba tima je obilježila treću četvrtinu. Unicaja je ovaj dio dobila (14:12), te u posljednju dionicu ušlo sa 13 razlike u korist gostiju, 61:48.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Iako je Cedevita dosta dobro otvorila posljednji period, Unicaja zagrebačkom timu nije dozvolila da se potpuno vrati u igru. Uspjeli su do kraja da sačuvaju prednost, te su slavili pobjedu u ovom susretu.

Ryan Toolson je predvodio Unicaju sa 20 poena u ovom susretu, Vazquez je dodao 13, Kuzminskas 12, dok je kod Cedevite Miro Bilan ubacio 15 uz 10 skokova. Nemanja Gordić je za Cedevitu ubacio četiri poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.