Chuck Daly izgubio najtežu utakmicu
Posljednji dogovor Dumars - Daly - Thomas

Otišao tvorac '' Bad Boysa''

Chuck Daly izgubio najtežu utakmicu

M. Maksimović

Nakon duge i teške borbe sa rakom u 79. godini je preminuo jedan od najvećih NBA trenera, legendarni Charles Jerome, poznatiji kao "Chuck" Daly.Daly je rođen u 20. jula 1930. godine, a kao trener je bio aktivan sve do 1999. godine kada napušta ekipu Orlanda. već tada, u martu 1992. godine dijagnosticiran mu je rak gušterače.

U svojoj karijeri, Daly je vodio Cleveland, Detroit, New Jersey i Orlando. Radio je kao pomočnio trener
na Univerzitetu Duke, pa dvije sezone samostalno na Boston Collegeu, a u NBA ligu je stigao kao pomočni trener Philadelphije 1978. godine.

Ono po čemu ćemo pamtiti Dalyja, jesu ''Bad Boysi'' Detroita, koje je vodio devet godina i sa kojima je bio prvak dva puta. Stariji ljubitelji NBA lige će se sjetiti velikih obračuna Pistonsa i Lakersa, Pistonsa i Bullsa odnosno Pistonsa i Blazersa. Prvo je Detroit  1989. godine sa 4:0 savladao Lakerse, a godinu dana kasnije u velikom finalu i Portland 4:1. Chuck Daly je bio trener, prvog Dream Teama u Barceloni 1992. godine. Četiri godine kasnije je izabran za jednog od deset najvećih NBA trenera svih vremena, a primljen je i u ''Hall of Fame''.

Daly je u NBA ligi proveo 13 sezona i ostvario omjer od 638 pobjeda i 437 poraza. 12 puta je igrao u playoffu uz omjer 75-51. Zanimljivo, i pored velikih rezultata, Daly nikada nije bio trener godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.