Clippersi vratili break, pobjede Hawksa i Grizzliesa
FOTO: EPA

Odigrana tri susreta na NBA parketima

Clippersi vratili break, pobjede Hawksa i Grizzliesa

Na parketima u NBA ligi sinoć su odigrana tri susreta doigravanja. Košarkaši Doca Riversa uspjeli su vratiti break u Oaklandu.

Golden State Warriorsi nisu uspjeli slaviti na svom parketu u Oracle Areni protiv Los Angeles Clippersa. Gosti su odnijeli pobjedu rezultatom 98:96. Najefikasniji u ekipi Doca Riversa bio je Blake Griffin sa 32 postignuta poena. Na drugoj strani Klay Thompson je postigao 26, dok se Steph Curry zaustavio na 16 postignutih poena. 

Košarkaši Memphis Grizzliesa uspjeli su zadržati break prednosti pobjedom nad Oklahomom rezultatom 98:95. Domaće je do pobjede odvela odlična timska igra, a čak šest košarkaša imalo je dvocifren učinak. Mike Conley je postigao 20 poena, dok su po 16 dodali Tony Allen i Zach Randolph. U redovima Gromova po 30 poena ubacili su Durant i Westbrook. 

Atlanta Hawksi su došli do druge pobjede u seriji i tako zadržali break prednosti protiv Indiana Pacersa. Najefikasniji u redovima domaćina bio je Jeff Teague sa 22 postignuta poena i deset asistencija. Kyle Korver je dodao 20, dok je 18 ubacio DeMarre Carroll. U gostujućoj ekipi 21 poen postigao je Lance Stephenson. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.