Curry uništio Clipperse, Boston bolji od Milwaukeeja

Rafalna paljba Stepha Curryja

Curry uništio Clipperse, Boston bolji od Milwaukeeja

U noći sa subote na nedjelju odigrano je sedam mečeva u NBA ligi.

Aktuelni viceprvak, ekipa Golden Statea, deklasirala je u Oracle Areni LA Clipperse sa 144:98, uz maestralnu partiju Stepha Curryja.

Bek Warriorsa postigao je 43 poena, od toga 25 u trećoj četvrtini, a na svom kontu je imao i devet skokova i šest proigravanja. Na visini zadatka bio je i Kevin Durant sa 23 koša i sedam asistencija, dok je Klay Thompson dodao 16 poena. Kod gostiju prednjačio je Blake Griffin sa 20 poena.

Milwaukee je u svom BMO Harris Bradley Centru poražen od Boston Celticsa sa 112:108.

Bucksi su pali u produžetku, a bh. reprezentativac Mirza Teletović nije dobio priliku da zaigra na ovom meču.

Po običaju najefikasniji kod Bostona bio je Isaiah Thomas sa 37 poena i osam asistencija, dok je Giannis Antetokounmpo za domaćina ubacio 21 poen i tome dodao po šest skokova i asistencija.

Košarkaši Miamija došli su do sedmog uzastopnog trijumfa, savladavši u American Airlines Areni Detroit sa 116:103.

Goran Dragić predvodio je pobjednički sastav sa 23 postignuta poena. Na drugoj strani istakao se Reggie Jackson sa 24 poena i sedam skokova.

Ostali rezultati:

Charlotte Hornets - Sacramento Kings 106:109

Minnesota Timberwolves - Brooklyn Nets 129:109

Phoenix Suns - Denver Nuggets 112:123

Utah Jazz - Memphis Grizzlies 95:102

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi