Darussafaka siguran protiv Unicsa, Real savladao Žalgiris

Euroliga

Darussafaka siguran protiv Unicsa, Real savladao Žalgiris

D. Vejo

U okviru 18. kola Eurolige do sada su odigrana dva susreta.

Košarkaši Darussafake bili su sigurni na svom parketu protiv Unicsa rezultatom 71:64, po četvrtinama je bilo 23:17, 10:17, 18:18 i 20:12.

U utakmici punoj uzbuđenja, ekipa Unicsa dobro je parirala turskom timu sve do posljednje četvrtine kada se desio pad u igri, što je domaćin vješto iskoristio. Na odmor se odlazi s prednošću Rusa od jednim poenom razlike (33:34). Treći period donio je izjednačen meč. Ipak, posljednja dionica pripala je domaćinu koji je novim trijumfom preskočio Zvezdu na tabeli zbog boljeg međusobnog skora.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Moerman koji je upisao 17 poena, dok je to kod Unicsa bio Langford sa 16. 

Drugi susret bio je onaj gdje su koplja ukrstili Žalgiris i Real Madrid. Madriđani su slavili rezultatom 59:74, po četvrtinama je bilo 17:17, 16:24, 20:12 i 6:21.

Kod Žalgirisa se istakao Lima sa 13 datih koševa, dok je najbolju statistiku kod Reala imao Hunter sa 14.

Večeras se još sastaju Olympiacos i Basconia.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi