Dominacija Jusufa Nurkića na otvaranju NBA sezone

23 poena i devet skokova bh. centra

Dominacija Jusufa Nurkića na otvaranju NBA sezone

M. Šljivak

Bh. centar Jusuf Nurkić na fantastičan je način otvorio novu NBA sezonu.

Denver Nuggetsi su kao gosti pobijedili New Orleans Pelicanse rezultatom 107:102, a Nurkić je potpuno dominirao u ovom meču.

Od samog početka se Nurkić poigravao sa centrima Pelicansa. Omer Ašik, Alexis Ajinca mu nisu mogli ništa, kao ni ostali visoki igrači domaćeg tima.

Nije Pelicansima pomogao ni nevjerovatni Anthony Davis koji je praktički igrao sam u ovom meču, pa su Nuggetsi na kraju slavili pobjedu u ovom meču.

Nurkić je protiv New Orleansa postavio rekord karijere. Ubacio je 23 poena, te je uhvatio devet skokova i to za 26 minuta na parketu. Ovo je bh. košarkašu rekord karijere po broju ubačenih poena.

S druge strane kod domaćeg tima Davis je meč završio 50 poena i 16 skokova, ali to New Orleansu nije bilo dovoljno za trijumf.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti