"Dončić sa 18 godina radi ono što nisu ni Kukoč ni Petrović"
Foto: EPA

Legendarni Navarro predviđa velike stvari za mladog Slovenca

"Dončić sa 18 godina radi ono što nisu ni Kukoč ni Petrović"

U osmom kolu španske ACB lige nas očekuje košarkaški El Clasico, a o nedjeljnom ogledu, ali i mladom Luki Dončiću je govorio i legendarni košarkaš Barcelone Juan Carlos Navarro.

Navarro je siguran da je Dončićeva budućnost NBA liga, ali i da mladi Slovenac ima dovoljno talenta da postane jedan od najboljih Evropljana ikada u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

"El Clasico je uvijek test, biće kako bude. Uvijek želite slaviti u toj utakmici zbog svega što ona predstavlja, zbog onoga što vas okružuje i zbog vječnog rivalstva", osvrnuo se Navarro na okršaj sa Realom koji je na rasporedu u nedjelju, pa istakao:

"Real Madrid na svom terenu igra sa velikom lakoćom, imaju veoma raznovrstan i šarolik stil igre, ali mi se nadamo da u nedjelju neće biti takvi i da ćemo moći parirati njihovom tempu."

Luka Dončić igra zaista fantastično u dresu Reala u novoj sezoni, pa se legendarni Navarro osvrnuo i na mladog Slovenca.

"Real ima veliki potencijal, a predvodi ih Luka Dončić, koji je odigrao neke nevjerovatne utakmice, lijepo je gledati košarkaše koji tako dobro igraju, ipak mi ćemo ga pokušati zaustaviti", istakao je Navarro, pa dodao:

"Ako Luka nastavi raditi, postići će velike stvari. On sa 18 godina radi stvari koje, možda, nisu radili ni Toni Kukoč ni Dražen Petrović."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi