Durant: Neću žuriti sa povratkom

Nakon operacije stopala

Durant: Neću žuriti sa povratkom

Jedan od najboljih NBA košarkaša i najbolji košarkaš Oklahoma City Thundera Kevin Durant izjavio je da neće žuriti sa povratkom na teren.

Durant će propustiti početak nove sezone u NBA ligi zbog frakture stopala, zbog koje je morao na operaciju, a sa tereba će odsustvovati  između šest i osam nedelja. T znači da bi se u dresu Thundera treba naći najranije krajem novembra.

Na konferenciju za štampu Durant je stigao nekom vrstom mini skutera. 

"Neću uopšte žuriti, to je jedina stvar koju neću raditi. Siguran sam da ću se osjećati bolje za dvije-tri sedmice. Ali, sigurno neću žuriti nego pustiti da vremenom prođe", rekao je Durant. 

Najkorisniji igrač najjače lige na svijetu prošle sezone osjetio je bol u desnom stopalu tokom treninga u subotu, a na detaljnim pregledima ustanovljeno je da ima prelom. 

Ustvari radi se o tzv. Džonsovoj frakturi tj. prelomu kosti koja spaja spoljašnji dio stopala i mali prst. Inače, Durantu prva ozbiljnija povreda otkako je postao profesionalac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.