Dva derbija u četvrtfinalu, a neko je morao i na Amerikance

Košarkaški turnir u Riju

Dva derbija u četvrtfinalu, a neko je morao i na Amerikance

E. Škorić

Završena je grupna faza košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama i čeka nas ludnica u četvrtfinalu.

Španija je razbila Argentinu, Hrvatska Litvaniju i tako su poznate pozicije u grupama A i B, odnosno parovi četvrtfinala.

U prvom dijelu nokaut faze turnira nekoliko spektakularnih mečeva. Hrvatska je izbjegla SAD nakon pobjede nad Litvanijom, no zato je čeka Srbija.

Za mnoge od nas će ovo biti pravi spektakl, istinsko uživanje u košarci, a najteže je svakako prošao tim Argentine, kojeg čeka duel sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Australija će igrati protiv Litvanije, a derbi se igra i u duelu Španija - Francuska.

Pobjednik meča Španija - Francuska ide na SAD - Argentina, dok će bolji iz balkanskog okršaja na Litvanija - Australija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi