Efes bolji od Žalgirisa, PAO savladao Armani
Foto: Euroleague.net

27. kolo Eurolige

Efes bolji od Žalgirisa, PAO savladao Armani

D. Rakanović

Košarkaši Andolu Efesa savladali su u Kaunasu Žalgiris sa 76:68 u 27. kolu Eurolige i zadržali šansu da se nađu u TOP 8. 

Duel je odlučen u posljednjoj četvrtini kada je Efes dozvolio da igrači Žalgirisa postignu samo devet poena i na krilima Jaysona Grangera došao do velikog trijumfa. 

Granger je postigao 25 poena, uz osam asistencija. Derrick Brown je ubacio 13, a Paul Brandon 12 poena. 

U redovima Žalgirisa dvocifreni si bili Lukas Lekavicius sa 11 poena i Edgaras Ulanovas sa 10.

Efes se trenutno nalazi na osmoj poziciji sa omjerom 15-12, dok je Žalgiris na desetom mjestu sa omjerom 12-15.

Baskonia je pobijedila Bamberg na gostujućem parketu rezultatom 96:71 i tako stigla do 16. trijumfa u Euroligi. 

Španski tim je od samog starta nametnuo odličan ritam, te možemo reći da je utakmica riješena već u prvoj četvrtini, koju je Baskonia dobila rezultatom 28:11. Baskonia je i u ostatku meča dominirala i stigla do ubjedljive pobjede. 

U pobjedničkoj ekipi po 17 poena su postigli Chase Budinger i Shane Larkin. Tornike Shengelia ubacio je 16 poena, uz 12 skokova. 

Kod Bamberga Jerel McNeal postigao je 17 poena. Lucca Staiger dodao je 12, a Daniel Theis 11 poena. 

U Atini je Panathinaikos savladao Emporio Armani rezultatom 74:61. Pao je ovom pobjedom došao do 16. pobjede i nalazi se na diobi petog mjesta sa španskom Baskonijom. 

Utakmica je prelomljena već na poluvremenu kada je PAO imao 13 poena prednosti, nakon čega se Armani nije uspio vratiti u utakmicu. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U sastavu Panathinaikosa Mike James i Nick Calathes su postigli po 13 poena. KC Rivers i Nikos Pappas su dodali po 10 poena. 

Kod Armanija Abass Awudu postigao je 15 poena, Milan Mačvan je dodao 12, a Andrea Cinciarini 11 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi