Efes poražen od Valencije, Štimac jedan od najboljih

2. kolo Eurolige

Efes poražen od Valencije, Štimac jedan od najboljih

E. Ganibegović

Valencia Basket je u okviru drugog kola Eurolige na domaćem parketu savladala Anadolu Efes sa 78:71.

Španski tim je utakmicu otvorio dobro, pa su tako nakon 12 minuta igre imali prednost od šest poena, 19:13.

Druga četvrtina je pripala Efesu, koji je igrao znatno bolje, pa su tako nulirali zaostatak iz prvog dijela utakmice, te se na odmor otišli sa neriješenim ishodom, 38:38.

Treća četvrtina je bila presudna na ovoj utakmici. Valencia je ubacila u brzinu više i tako razbila Efes sa 28:10. 

U posljednjoj četvrtini Efes je pokušavao da se vrati u utakmicu preko raspoloženog Vladimira Štimca, ali nisu uspjeli u tome, pa su na kraju poraženi sa 78:71.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najbolji igrač u redovima španske ekipe bio je Erick Green sa 24 poena, a podršku je imao od strane Joana Sastrea, koji je utakmicu završio sa 15 poena. Na drugoj strani je Vladimir Štimac bio najbolji pojedinac sa 22 poena, dok je Errick MCcollum brojao do 20. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi