Efes slavio u Grčkoj, Darussafaka savladala Real Madrid

Euroliga

Efes slavio u Grčkoj, Darussafaka savladala Real Madrid

D. Vejo

Košarkaši Anadolu Efesa i Darussafake ostvarili su pobjede u večerašnjim četvrtfinalnim utakmicama Eurolige.

Turski tim je na gostovanju savladao Olympiacos rezultatom 71:73, po četvrtinama je bilo 22:23, 22:14, 10:14 i 17:22.

Do pobjede, ekipa iz Istanbula stigla je u posljednjim sekundama susreta. Dobro su gosti otvorili utakmicu, te preko raspoloženog Dunstona jasno domaćinu dali do znanja da se ne šale. No, crveno-bijeli su konsolidovali redove u drugom kvartalu pa tako na odmor odlaze sa prednošću od sedam poena (44:37).

Efes je krenuo da se vraća u trećem periodu kojeg dobija rezultatom 10:14, pa se tako domaćinu približava na svega tri poena zaostatka.

U četvrtoj četvrtini probudio se pored Dunstona i Brown, pa tako Efes ostvaruje pobjedu. U trijumfu gostiju istakao se Dunston sa 16 postignutih poena, dok su to u redovima grčkog tima bili Printezis i Spanoulis sa 20.

Darussafaka je u Madridu savladala Real rezultatom  80:84, te se tako izjednačila u seriji. Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Llull sa 22 data koša, a u sastavu Darussafake se istakao Wanamaker sa 21 postignutim poenom.

Efes će sada u dva navrata biti domaćin Olympiacosu, a to će učiniti i Darussafaka kada je u pitanju Real Madrid.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi