Fener nadoknadio minus 20, ali CSKA je prvak Evrope

Kakav meč u Berlinu

Fener nadoknadio minus 20, ali CSKA je prvak Evrope

E. Škorić

Košarkaši CSKA osvojili su večeras sedmi naslov evropskog prvaka nakon nevjerovatne utakmice u Berlinu.

Oni koji nisu gledali veliko finale definitivno mogu da požale. CSKA je imao 20-ak razlike, a Fener je u ludoj završnici uspio da se vrati i da izbori produžetak. Regularan dio završen je rezultatom 83:83, dok je na kraju produžetka bilo 101:96.

Fener je dobro djelovao na početku, ravnopravno se nosio s ruskim prvakom, koji je prvu dionicu ipak dobio rezultatom 22:20.

U drugoj četvrtini je CSKA odradio dobar posao. Dobili su Rusi sa 28:10 taj period igre, otišli na poluvrijeme sa plus 20 i nekako se činilo da je sve gotovo.

Fener je, ipak, smogao snage da se vrati, pa je bilo minus šest na četiri minute do kraja. Tim Željka Obradovića je sjajnom igrom u četvrtoj dionici vratio neizvjesnost meču.

Zatim Dixon pogađa trojku i Fener od 20 poena zaostatka dolazi na samo tri poena zaostatka. Dixon je na dvije minute do kraja poentirao za 79:78. Imali su Turci i napad za pobjedu, ali na drugoj strani De Colo na sjajnu asistenciju Teodosića donosi plus tri Moskovljanima.

Dixon preuzima odgovornost i pogađa trojku za 81:81, 43 sekunde prije kraja. Slukas je poentirao s linije slobodnih bacanja, Fener je poveo 83:81 na 20 sekundi do kraja.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U dramatičnoj završnici rezultat je na kraju bio 83:83, pa se pobjednika tražilo u dodatnih pet minuta produžetka. CSKA je u dodatnih pet minuta bio bolji, pa je na kraju slavio.

De Colo je sa 22 poena predvodio CSKA, Teodosić je ubacio 19, Hines 15 poena. Dixon je bio najbolji kod Fenera sa 17, Datome je imao 16, koliko su još ubacili Udoh i Antić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi