Filipini namučili Argentinu
Foto: EPA

Argentina slavila

Filipini namučili Argentinu

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Argentine savladala je danas u trećem kolu grupe B selekciju Filipina rezultatom 85:81.

Žestok otpor je su u ovom susretu pružili Filipinci. Diktirali su tempo igre u prvoj dionici, imali su u nekoliko navrata i 10 poena prednosti, ali su se Gaučosi ipak vratili u meč. Odigrali su jako dobro završnicu prve dionice, te su Filipini nakon 10 minuta igre imali samo tri poena  prednosti, 25:22.

Vodili su Filipini gotovo cijelim tijekom druge dionice. Međutim, Argentina fantastičnom serijom od 15:0 preokreće susret u svoju korist, te na odmor odlazi sa pet poena prednosti, 43:38.

Iako je reprezentacija Argentine imala u jednom momentu i 15 poena prednosti u trećoj dionici, Filipini se nisu predali. Nakon 30 minuta igre je bilo 10 razlike (71:61), ali se Filipini vraćaju u završnoj dionici, te je meč ušao u neizvjesnu završnicu.

Zahvljujući greškama Filipina Argentina je na kraju stigla da pobjede u ovom susretu.

Luis Scola je predvodio Argentinu s 19 poena u ovom susretu, dok je kod Filipina De Campo ubacio 18.

Svjetsko prvenstvo:

Argentina - Filipini  85:81 (22:25, 21:13 28:23, 14:20)

Argentina: Scola 19, Gallizzi, Mata 17, Campazzo 9 , Prigioni 8, Laprovittola 10, Gutierezz 3, Delia, Herrmann 10, Nocioni 9, Bartolin, Safar

Filipini: Alapag 15, Tenorio 3, Chan, William 11, David, De Ocampo 18, Norwood, 6 Blatche 14, Fajardo 6, Dalistan 6, Aguilar 2, Pingiris

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.