Galatasaray preko Olympiacosa do TOP 16 faze

Neptunas poražen u Valenciji

Galatasaray preko Olympiacosa do TOP 16 faze

Košarkaši Galatasaraya slavili su večeras na svom parketu u posljednjem kolu regularnog dijela košarkaške Eurolige protiv Olympiacosa rezultatom 79:74 i tako došli do mjesta u TOP 16 fazi. 

Domaćin je mnogo bolje otvorio susret i došao do vodstva 11:0. Gosti su se vratili na krilima odličnog Spanoulisa, pa je rezultat nakon prvih deset minuta igre glasio 20:18 za domaće. Gosti su bili bolji protivnik u drugoj četvrtini susreta, pa su Crveni iz Pireja na odmor otišli sa dva poena prednosti (36:38). 

U drugom poluvremenu Galatasaray je bio bolja ekipa. Domaćin je nakon treće četvrtine imao sedam poena prednosti, a rezultat je glasio 57:50. Zadržala je Galata prednost do kraja susreta i slavila rezultatom . 

U drugom susretu u okviru grupe D Valencija je dočekala Neptunas. Galati je pored pobjede nad Grcima bio potreban i trijumf Valencije nad Neptunasom. Španci su slavili sa visokih 103:65. Najefikasniji kod domaćina bio je Luke Harangody sa 20 poena, dok je Dubljević dodao 19. Na drugoj strani Gailius je postigao 15 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti