Harden je imao šut za izjednačenje, a onda se pojavio Manu
Foto: Screenshot

Ginobili sjajnom blokadom osigurao pobjedu Spursima

Harden je imao šut za izjednačenje, a onda se pojavio Manu

San Antonio Spursi su nakon produžetka savladali Houston Rocketse rezultatom 110:107 u izuzetno bitnoj petoj utakmci play-off serije.

Ovom pobjedom Spursi su poveli sa 3-2 u seriji, a kako bi ekipa iz San Anotnija došla do ovog trijumfa u samom finišu su stvari u svoje ruke morali uzeti Danny Green i veteran Manu Ginobili.

Spursi nisu pretjerano dobro igrali u drugom poluvremenu, a u finišu zadnje četvrtine njihov najbolji igrač, Kawhi Leonard, je morao napustiti igru zbog povrede zgloba.

San Antonio je u produžetke ušao bez Leonarda, ali je nekoliko bitnih šuteva pogodio Green.

Ipak, Harden je mogao šutem za tri poena, u zadnjim trenucima, odvesti utakmicu u drugi produžetak, u kojem je pitanje da li bi oslabljeni Spursi izdržali, ali se pojavio Manu Ginobili, i po ko zna koji put spasio ekipu San Antonija. 

U momentu kada je Harden trebao uputiti šut Ginobili ga uspio blokirati i tako potvrditi pobjedu svoje ekipe.

Iskusni Argentinac je odigrao 31 minutu za svoju ekipu, a uspio je postići 12 poena, uz sedam skokova i pet asistencija.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi