Historijski meč za bh. košarku: Teletović protiv Nurkića!

Jedan protiv drugog

Historijski meč za bh. košarku: Teletović protiv Nurkića!

Utakmica između Brooklyn Netsa i Denver Nuggetsa koja se igra večeras iza ponoći bit će historijska za bh. košarku.

Po prvi put će se na parketu u jednoj NBA utakmici naći dva bh. košarkaša i to na suprotnim stranama: Mirza Teletović u dresu Brooklyna i Jusuf Nurkić koji brani boje Denvera. Prošle sezone se naizgled slična situacija desila kada se Brooklyn sastao sa Kuzmićevim Golden Stateom, ali se centar Warriorsa opredijelio za Srbiju.

Interesantno, neće Mirza i Jusuf biti jedini košarkaši iz naše zemlje koji će biti akteri ovog susreta. Tu je naravno i Bojan Bogdanović, rođeni Mostarac koji nastupa za Brooklyn ali i Hrvatsku.

Susret između Brooklyna i Denvera igra se u noći sa utorka na srijedu s početkom od 01:30 i to će biti prvi međusobni okršaj ove dvije ekipe u aktuelnoj sezoni.

Nema sumnje da će ga uživo pratiti i veliki broj Bosanaca i Hercegovaca koji s nestrpljenjem očekuju prvi okršaj Teletovića i Nurkića pa neka vas ne iznenade večeras svjetla koja će dopirati iz mnogih domova nekoliko sati nakon ponoći...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.