Hrvatski košarkaš krenuo stopama Nihada Đedovića

Želi njemačko državljanstvo

Hrvatski košarkaš krenuo stopama Nihada Đedovića

Teme:

Hrvatski internacionalac i košarkaš Bamberga Leon Radošević uskoro bi trebao dobiti njemačko državljanstvo. 

Izgleda da će i Radošević krenuti stopama bivšeg bh. reprezentativca Nihada Đedovića koji je prije nekoliko godina uzeo državljanstvo Njemačke.

Radošević je podnio zahtjev za dobivanjem njemačkog državljanstva, prenosi njemački Bild. Navodno je Hrvat već ispunio sve uslove za naturalizaciju.

On nikada nije nastupio za seniorsku reprezentaciju Hrvatske, pa bi u slučaju dobijanja njemačkog državljanstva mogao zaigrati i za reprezentaciju te države. 

Ovim potezom Radošević bi se vodio ga njemački igrač i Bambergu bi oslobodio prostor za još jednog stranca. U Njemačkoj važi pravilo po kojem mogu igrati šest stranaca i šest domaćih košarkaša. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi