Huertas s pola terena za pobjedu Barce

Endesa liga, finalna serija

Huertas s pola terena za pobjedu Barce

M. Šljivak

Nevjerovatnu utakmicu, prvu u finalnoj seriji španske Endesa lige odigrali su u Blaugrani Barcelona i Real iz Madrida,a u ludoj završnici trojkom Huertasa sa pola terena Barca je slavila 81:80.

Real je nešto bolje ušao u susret, te su poveli sa 5:0, no Barca nije dozvolila da se Kraljevi odlijepe,pa su vrlo brzo došli u rezultatski egal. Ipak, završnica prve dionice ponovo je pripala Realu koji na mali odmor odlazi sa pet razlike 20:15.

 

Kraljevi su bolje igrali i u drugom periodu. Imali su devet poena prednosti u jednom trenutku, a na kraju prvog poluvremena Real je imao prednost od šest poena 43:37.

 

Treći period ponovo mnogo bolja igra Reala. Sjajno su odigrali ovaj period igre imajući i četrnaest poena razlike, da bi nakon trideset minuta igre imali 12 razlike 66:54.

 

U posljednjoj četvrtini Real prednost održavao sve do sredine perioda kada Barca pravi fantastičnu seriju, te dolaze do izjednačenja trojkom Navarra na 40 sekundi do kraja. 

 

Lull je poogodio oba slobodna bacanja za 80:78, da bi nakon promašenog napada Marcelino Huertas pogodio trojku u posljednjoj sekundi sa gotovo pola terena. 

Potražite više informacija na temu ACB liga:

 

Navarro je u pobjedničkoj ekipi ubbacio 21 poen, Lorbek je dodao 18, a Pete Mickael 17. Kod Reala Jaycee Carroll je ubacio 18 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.