Indiana nakon dva produžetka slavila veliku pobjedu

Korak bliže Playoffu

Indiana nakon dva produžetka slavila veliku pobjedu

Noć sa utorka na srijedu nije ponudila previše sadržajan program u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi. Na rasporedu su bile samo tri utakmice, a najviše razloga za slavlje imaju u Indiani.

Pacersi su nakon dva produžetka savladali Washington sa 99:95 i tako ostali u najboljoj poziciji za popunjavanje pozicije osmog putnika u Playoff sa Istoka. Domaći su sredinom posljednje četvrtine imali zaostatak i do devet poena, ali su se na kraju preokretom uspjeli izvući i odvesti meč u produžetke.

I nakon prvog produžetka je bilo nerješeno, pa se pitanje pobjednika rješavalo u dodatnih pet minuta. Indiana je bila sretnija i spretnija i došla do velikog trijumfa, koji bi lako mogao biti i ključni u borbi za doigravanje.

Miles je sa 25 poena bi najefikasniji igrač pobjedničkog tima, ali je prvo ime susreta bio George Hill koji je zamalo došao do triple-doublea. Hill je meč završio sa 24 poena, 10 asistencija i 9 skokova. Poražene goste je sa 19 poena predvodio Gortat.

Boston je kod kuće sa 95:93 bio bolji od Toronta, u susretu u kojem se pobjednik rješavao u finišu. Lowry i Williams su sa po 16 poena bili najefikasniji igrači utakmice, dok su domaće predvodili Bradley i Turner sa po 14.

Clippersi nisu imali većih poteškoća na gostovanju kod Phoenixa. Tim iz Los Angelesa je slavio sa 112:101, iako je razlika mogla biti mnogo ubjedljivija. Paul sa 22 i Griffin sa 20 poena su bili prva imena susreta, a kod domaćih je najbolji io Goodwin sa 18.

NBA:

Boston Celtics - Toronto Raptors 95:93
Indiana Pacers - Washington Wizards 99:95prod
Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 101:112

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti