Isaiah Thomas propušta ostatak sezone

Play Bostona povrijeđen

Isaiah Thomas propušta ostatak sezone

D. Rakanović

Boston Celticsi muče se u finalu Istočne konferencije protiv Clevelanda, a do kraja doigravanja će im biti još teže zbog toga što će igrati bez svog najboljeg igrača. 

Playmaker Boston Celticsa Isaiah Thomas propustiće ostatak doigravanja, saopštili su danas iz Bostona. 

Thomas je u drugoj utakmici serije protiv Cleveland povrijedio kuk, tačnije pogoršao povredu. Naime, playmaker Bostona je prvu povredu kuka doživio još 15. marta na utakmici protiv Minnesote, nakon koje je propustio dvije slijedeće utakmice. Ista povreda dodatno je pogoršana u šestoj utakmici polufinala Istočne konferencije protiv Washingtona koja je odigrana 12. maja. 

"Isaiah je neumorno radio kako bi sanirao povredu od kako se prvi put dogodila. Naticanje se povećalo tokom prve dvije utakmice protiv Clevelanda i kako bi izbjegli veće štete na njegovom kuku, nećemo mu dopustiti da nastavi igrati", rekao je glavni doktor Celticsa Brian McKeon. 

Thomas nije otputovao sa ekipom u Cleveland na treću utakmicu i trenutno se  procjenjuju mogućnosti liječenja povrede. 

Treća utakmica Cavsa i Celticsa na rasporedu je u nedjelju u 2:30 sati po srednjoevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi