Jimmy Butler stigao u Minnesotu: Jako sam uzbuđen
Foto: Screenshot

Nakon što je trejdovan iz Chicago Bullsa

Jimmy Butler stigao u Minnesotu: Jako sam uzbuđen

Najbolji igrač Chicago Bullsa u proteklim sezonama Jimmy Butler je uoči nedavno održanog NBA drafta, dosta neočekivano, trejdovan u Minnesota Timberwolvese.

Sjajni košarkaš nije bio pretjerano zadovoljan načinom na koji je sam trejd obavljen, ipak on je u nedjelju stigao u Minneapolis, gdje su ga dočekali mnogobrojni predstavnici medija.

"Sletio sam. Ovo je moj novi dom - Minnesota, Minneapolis. Veoma sam uzbuđen da počnem sa radom. Jedva čekam da se upoznam i družim sa svima", izjavio je Jimmy Butler nakon što je stigao u Minneapolis, te dodao:

"Hvala vam na ovoj prilici. Spreman sam pobjeđivati, spreman sam biti vođa i postaviti ovaj grad na pravi put...Hvala vam."

Od Butlera se očekuje da u narednim sezonama donese potrebno iskustvo mladoj ekipi Minnesote i zajedno sa Karl-Anthony Townsom i Andrewom Wigginsom pomogne Timberwolvesima da postanu jedan od najboljih timova NBA lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi