Pravi recept za trenere

Kako ušutkati neposlušnog igrača?

Košarkaški treneri znaju biti izuzetno nervozni kada ih igrači ne slušaju na pravi način, a nervozu trenera sa prostora bivše Jugoslavije često razumijemo vrlo glasno i jasno. Obično tada uvreda i psovski na račun igrača ne manjka.

Treneri se često tokom tim-outa nađu u problemu jer pored njih priča još "neko".

U Južnoj Koreji na meču Ulsana i ekipe KGC-a viđen je drastičan primjer upravo ovoga o čemu pišemo. Iako je njegov tim imao vodstvo 13 poena razlike, trener Jae-Haku izgubio je živce na time-outu, a posebno ga je iznervirao igrač Ham, koji izgleda nije obraćao previše pažnje na ono što trener govorio. 

Zato mu je naređeno da sam sebi samoljepljivom trakom zalijepi usta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti