Khimki u neizvjesnoj završnici stigao do pobjede

Euroliga, 6. kolo

Khimki u neizvjesnoj završnici stigao do pobjede

E. Ganibegović

Košarkaški ruskog Khimkija su u okviru 6. kola Eurolige stigli do veoma teške pobjede nad Baskonijom rezultatom 91:90.

Na otvaranju meča nešto bolja igra gostiju koji su nakon 10 minuta košarke imali prednost od tri poena razlike, 18:21.

Domaćini su u drugoj dionici pokušavali da se vrate, ali Baskonia je držala igru u svojim rukama. U uvodnim minutama druge četvrtine gosti imali prednost od devet poena, 26:35. Spustili su se domaćini nedugo zatim na tri poena razlike, ali gosti su do kraja održavali svoje vodstvo i poslije dvije četvrtine ima prednost od osam poena, 40:48.

Domaćini su se nakon odmora u potpunosti vratili u utakmicu, pa su tako u trećoj dionici smanjili zaostatak na tri poena razlike. Posljednja dionica je priredila nevjerovatnu neizvjesnot pa se pitanje pobjednika nije znalo do zadnjih sekundi, međutim veću koncetraciju su imali domaćini koji su na kraju stigli do pobjede.

Alexey Shved je pružio odličnu partiju i postigao 20 poena, dok je goste predvodio Matt Janning sa 19 postignutih poena. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi