Kraj za Boston Celticse

Atlanta Hawks u polufinalu Istoka

Kraj za Boston Celticse

E. Škorić

Košarkaši Atlanta Hawksa slavili su u Bostonu sa 104:92 u šestoj utakmici četvrtfinalne serije na Istoku.

Celticsi su morali da pobijede za majstoricu i upravo u tim utakmicama koje su pod moranje često se desi neželjeni ishod. Boston je bio potpuno nemoćan protekle večeri, pa je doživio uvjerljiv poraz sa 104:92, čime je gostujući sastav iz Atlante stigao do četvrte pobjede i plasmana u polufinale.

Celtici su poveli 9:5 i tu je sve izgledalo dobro, a onda dolazi do preokreta. Do kraja prve četvrtine Hawks je vodio 20:17.

U drugoj četvrtini raspad u igri Celticsa, ništa nije polazilo domaćim igračima od ruke, dok su gosti jednostavno lagano poentirali u napadu, te su došli brzo do dvocifrene prednosti. Na odmoru su vodili osam razlike (41:33).

Ni u trećoj dionici se stvari ne mijenjaju na parketu, pa je prednost gostiju iznosila i po 20 poena. Bilo je jasno da nema spasa za neraspoložene Celticse.

Thomasovih 25 poena i 10 asistencija nije pomoglo Bostonu. Na drugoj strani Milsap je ubacio 17 poena uz osam skokova, Horford 15 uz četiri skoka, a bazemore je također ubacio 15 poena.

U polufinalu Istočne konferencije igraju Cleveland i Atlanta, dok se drugi polufinalni par još uvijek čeka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi