Lakersi i Jazzeri u polufinalu

NBA Playoff

Lakersi i Jazzeri u polufinalu

Los Angeles Lakersi i Utah Jazz su izborili plasman u drugi krug doigravanja u kojem će se međusobno sučeliti, dok je Atlanta uspjela izboriti sedmu utakmicu protiv Milwaukeeja.

U najizjednačenijoj utakmici serije Lakersi su slavili u Oklahomi protiv Thundera sa 95:94 i završili seriju pobjedom 4-2, te osigurali prolazak u drugi krug gdje ih čekaju Jazzeri. Thunder je imao šansu za pobjedom, ali je Russell Westbrook promašio šut za tri poena. Ponovo je vrlo važnu ulogu odradio Ron Artest, koji je odlično čuvao Kevina Duranta.

Kobe Bryant je konačno uspio ubaciti preko 20 poena (32), ali mu je bilo potrebno 25 šuteva, od kojih je 12 bilo uspješno. Dvocifreni su još bili Derek Fisher i Shannon Brown sa po 11 poena, a Pau Gasol je upisao 9 poena i 18 skokova. Kod Thundera je Kevin Durant ubacio 26 (14 slobodnih), a Westbrook 21 poen.



Utah je iskoristila prvu meč loptu na svom parketu i završila seriju protiv Denvera pobjedom 112:104 (4-2). Sjajnu utakmicu je odigrao Carlos Boozer sa 22 poena i 20 skokova, Deron Williams je dodao 14 poena i 10 asistencija, Wesley Matthews 23 poena, dok je Paul Milsap sa klupe dodao 21 poen i 11 skokova. Kod Denvera je Billups ubacio 30, Anthony je dodao 20 poena i 12 skokova, a Joey Graham je odigrao najbolju utakmicu u doigravanju (21 poen, 10 skokova).

Atlanta je u Milwaukeeju tražila spas od ispadanja i uspjela je pobjedom 83:69 poravnati seriju na 3-3 i izboriti sedmu utakmicu na svom parketu. Jamal Crawford je opravdao epitet najboljeg šestog igrača ubacivši 24 poena, Joe Johnson je dodao 22, a Al Horford 15 poena i 15 skokova. Kod Bucksa je najbolji bio Carlos Delfino sa 20 poena, a Brandon Jennings je dodao 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.