LeBron James rekorder po broju metli u play-offu
Foto: EPA

James pruža fantastične partije

LeBron James rekorder po broju metli u play-offu

D. Rakanović

Sjajni LeBron James predvodio je svoju ekipu do pobjede protiv Toronta (109:102), kojom je Cleveland počistio Raptorse i plasirao se u konferencijsko finale NBA lige. 

Kralj je u pobjedi u četvrtoj utakmici postigao 35 poena, uz devet skokova i šest asistencija. 

James sjajno igra od kako je počelo doigravanje. U osam utakmica play-offa je na prosjeku od blizu 35 poena, devet skokova i sedam asistencija po utakmici. 

James je večeras popravio jedan svoj rekord. Naime, ovo je 11. put u karijeri dobio play-off seriju sa maksimalnim rezultatom.

Isto tako, James je prvi igrač od Kobeja Bryanta (2010.) koji je postizao 30+ poena na šest uzastopnih utakmica u doigravanju. 

Također nijedna utakmica ne može proći bez nekog atraktivnog poteza Kralja. Tako je bilo i večeras. Prve poene na utakmici Cleveland je postigao iz silovitog zakucavanja Jamesa.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi