Maccabi prvak

Prvenstvo Izraela

Maccabi prvak

Maccabi Electra iz Tel Aviva postala je novi prvak Izraela u košarci. Ovo je «ponosu Izraela» 48. titula šampiona do koje su došli nakon pobjede u svojoj Nokia Areni nad maccabijem iz Haife. Bilo je 85:72 za najpopularniji sastav iz ove azijske zemlje.

Carlos Arroyo je sa učinkom od 22 poena, 6 asistencija i 5 skokova zaslužio epitet MVP-a, dok je D'or Fischer postigao 19 koševa, uz 11 skokova. Omri Casspi dodao je 15, a Lior Eliyahu 9.

Poraženom sastavu za utjehu može biti činjenica da je Doron Perkins sa 25 poena bio prvo ime meča, a odlično mu je asistirao Davon Jefferson sa 16 ubačaja i 12 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.