Mamuze bolje od Dallasa, Nuggetsi srušili Ratnike

Odigrana dva susreta na NBA parketima

Mamuze bolje od Dallasa, Nuggetsi srušili Ratnike

Na parketima u NBA ligi sinoć su odigrana dva susreta. Košarkaši San Antonija slavili su u Dallasu protiv Mavericksa rezultatom 109:100. 

Ekipa Gregga Popovicha upisala je novi trijumf. Ovaj put savladali su Dallas u American Airlines Centru. Goste je do pobjede vodio Tim Duncan sa 20 postignutih poena i 15 skokova, dok je Patty Mills dodao 26 poena. Na drugoj strani Monta Ellis je postigao 24 poena, a dodao je i četiri skoka, te četiri asistencije. Dirk Nowitzki je završio meč sa 19 poena. 

Denver Nuggetsi su u Oaklandu u Oracle Areni slavili protiv Golden State Warriorsa rezultatom 100:99. Goste je do pobjede vodio Timofey Mozgov sa 23 poena i nevjerovatnih 29 skokova. Randy Foye je dodao 20 poena. Na drugoj strani Steph Curry je postigao 24 poena, uz sedam skokova i šest asistencija. Klay Thompson je dodao 21 poen. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.