Marinković: Veoma važna pobjeda za nas

Košarkaš Partizana

Marinković: Veoma važna pobjeda za nas

D. Vejo

Partizan je večeras u hramu košarke Aleksandar Nikolić uzvratio udarac Cedeviti za poraz u Zagrebu i tako stigao do izjednačenja u polufinalnoj seriji (1:1).

Jedan od najmlađih članova crno-bijele ekspedicije kazao je da sve zasluge za trijumf idu ponajviše navijačima, popularnim Grobarima koji su glasne žice trošili tokom cijele utakmice, te dodaje kako puni samopouzdanja njegovi saigrači i on čekaju treći susret.

"Jako važna pobjeda za nas, pogotovo nakon poraza u Zagrebu gdje smo odigrali solidno. Smatram da smo mogli biti mirniji u završnici. Ipak, ovaj trijumf najviše dugujemo našim navijačima koji su bili uz nas tokom cijelog meča", istakao je košarkaš Partizana Vanja Marinković.

Treća utakmica polufinalne serije play-offa između Cedevite i Partizana igra se u subotu, prvog aprila. Konačni pobjednik, imat će priliku da se bori za trofej sa boljim iz duela Crvena zvezda-Budućnost.

Osvajač Regionalnog takmičenja stiče pravo nastupa u Euroligi naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi