Mario Hezonja neće igrati za Hrvatsku na Eurobasketu

Želi odraditi pripreme sa Orlandom

Mario Hezonja neće igrati za Hrvatsku na Eurobasketu

Košarkaš Orlando Magica Mario Hezonja najvjerovatnije neće nastupiti na predstojećem Eurobasketu za reprezentaciju Hrvatske.

Hezonja je tri godine zaredom igrao za reprezentaciju, ali ovogodišnje takmičenje će propustiti zbog toga što želi odraditi pune pripreme sa klubom.

On je ovu informaciju rekao za portal Trend Basket nakon meča između Toronto Raptorsa i Orlando Magica.

"Mislim da neću igrati na Eurobasketu. Imat ću dugo ljeto s Orlandom. Treninzi i sve ostalo. Ne želim sada o tome razgovarati, ali jednostavno ne vjerujem da će se to dogoditi", rekao je Hezonja za pomenuti portal.

Ovo je prvo otkazivanje za selektora Hrvatske Acu Petrovića pred Eurobasket i sigurno da će to biti veliki gubitak obzirom da se radi o košarkašu koji ima samo 22 godine, a prosječno u NBA ligi bilježi 4,6 poena te 2,2 skoka.

Hrvatska će na Eurobasketu biti u grupi sa Rumunijom, Mađarskom, Španijom, Češkom i Crnom Gorom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi