Može li se u NBA sa 167 cm?

Japanac želi da zaigra sa najboljim

Može li se u NBA sa 167 cm?

S. Bošković

Japanski playmaker, Yugi Togashi, želi da ispuni san i zaigra u NBA ligi.

Togashi je visok svega 167 cm, a igrao je NBA Summer ligu za Dallas Maverickse, te su ga zbog niskog rasta navijači veoma brzo zavoljeli. Na četiri utakmice ubacivao je prosječno 5.3 poena, a sezonu prije toga igrao je u ekipi Texas Legends, koja se takmiči u Razvojnoj ligi (NBDL).

Togashi je mjesec dana proveo u Dinamo Sassariju, a ovaj 22-godišnjak ima velika planove za budućnost.

"Želim da postanem profesionalni košarkaš i da igram na najvišem nivou. Volio bih da igram u NBA ligi, biće veoma teško dostići taj nivou, ali pokušat ću da ostvarim svoje snove", rekao je Togashi.

Japanac neće biti najniži igrač koji je ikad zaigrao u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Prije njega igrali su Tyrone "Muggsy" Bogues (160 cm) koji je ubacivao 7.7 poena po utakmici, te Earl Boykins (165 cm)) sa 8.9 poena po susretu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.