Murcia i Fuenlabrada izborili doigravanje

Odigrano 34. kolo košarkaške ACB lige u Španiji

Murcia i Fuenlabrada izborili doigravanje

E. Čaušević

Odigrane su sve utakmice posljednjeg 34. kola španske košarkaške ACB lige.

Posljednje kolo ACB lige odigrano je danas na parketima u Španiji, te je poznato osam ekipa koje će se takmičiti u play offu. Iako se šest putnika znalo od ranije, danas su još dvije ekipe izborile play off.

Kao prvoplasirana završila je Barcelona koja je danas savladala Tenerife sa 93:58. Gostima je trebala pobjeda da izbore play off, ali na kraju nisu uspjeli pružiti bolji otpor Kataloncima.

Sedmo, odnosno osmo mjesto pripalo je Murciji i Fuenlabradi koji su danas igrali međusobni duel. Murica je slavila sa 73:61 i sa sedmog mjesta ide u play off, dok je posljednji voz uhvatila Fuenlabrada na osmoj poziciji.

Pored Barcelone, Murcije i Fuenlabrade play off su još izborili Real Madrid, Valencia, Laboral Kutxa, Gran Canaria i Uniciaja. Ligu su napustili Estudiantes i Gipuzkoa.

ACB liga, 34. kolo:

Barcelona - Tenerife 93:58

Bilbao - Zaragoza 72:73

Fuenlabrada - Murcia 61:73

Gipuzkoa - Estudiantes 78:73

Jouventut - Gran Canaria 96:76

Laboral Kutxa - Manresa 83:80

Obradioro - unicaja 64:77

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Sevilla - Real Madrid 90:97

Valencia - River Andorra 81:67

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi