Naši protivnici upisali pobjede

Naši protivnici upisali pobjede

Reprezentacije koje će nam praviti društvo u našoj grupi na Eurobasketu u Litvaniji, Makedonija i Hrvatska, zabilježile su pobjede u utakmicama igranim u sklopu priprema za naredni šampionat.

Tako je Makedonija u Ptuju porazila Poljsku sa 66:57. Ova pobjeda je zabilježena nakon poraza od Slovenije i ostvarena je bez Bo McCalebba.

Najbolji kod naših budućih rivala iz grupe bio je Samardžiski sa 14 poena, dok su Antić 11, Čekovski i Stojanovski po 7, također bili od pomoći. Kod Poljaka, kojima nisu igrali Gortata, Ignerski i Szubargu, najprecizniji je bio Szczotka sa 9 ubačenih koševa.

I Hrvatska je bila uspješna u svojoj prvoj pripremnoj utakmici koja je igrana u osječkom Gradskom vrtu. Savladana je selekcija Bugarske sa 72:59. Bogdanović je ubacio 17 poena, dok je Barać dodao 14. Hrvatska je nastupila bez Ukića, Tomasa, Radoševića i Popovića, koji je sjedio na klupi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.