NBC: Bogdanovića očekuje nastup za Bosnu i Hercegovinu

Bogdanović u bh. dresu?

NBC: Bogdanovića očekuje nastup za Bosnu i Hercegovinu

Dž. Mrakić

Narednog mjeseca, od 5. do 20. septembra, održat će se 39. izdanje Evropskog prvenstva u košarci. Na EuroBasket su se plasirale 24 selekcije, među kojima je i Bosna i Hercegovina, koja će naredni mjesec u okviru grupe A snage odmjeriti sa selekcijama Rusije, Francuske, Finske, Poljske i Izraela.

Iako ćemo biti oslabljeni za neigranje naših NBA košarkaša, Mirze Teletovića i Jusufa Nurkića, kao i za Nihada Đedovića, ipak ne trebamo toliko tugovati jer ćemo imati – Bojana Bogdanovića!

Barem tako tvrde američki mediji, tačnije NBC sports, koji navodi kako je na reprezentativnim pripremama hrvatski košarkaš bh. porijekla povrijedio zglob ali kako će biti spreman za nastup zaBosnu i Hercegovinu na EuroBasketu, zajedno sa svojim saigračima Mirzom Teletovićem i Jusufom Nurkićem.

„Bosna i Hercegovina otvara EuroBasket 5. septembra protiv Poljske, a Bogdanović i saigrači imat će težak zadatak proći grupnu fazu i plasirati se u nokaut fazu takmičenja“, navodi, između ostalog, NBC.

Ne bi tu ništa bilo čudno da, pod broj jedan, Mirza Teletović i Jusuf Nurkić zbog povreda ne propuštaju prvenstvo, pod broj dva, Bojan Bogdanović nije hrvatski košarkaš i pod broj tri, da igrač Brooklyn Netsa nije pomenutu povredu zadobio u susretu protiv naše selekcije.

Koliko god bi bh. javnost obradovala ova informacija, ipak se samo radi o velikoj neinformisanosti i neprofesionalnosti američkog medija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.