Nemilosrdne Amerikanke deklasirale i Španiju

Uvjerljiva pobjeda

Nemilosrdne Amerikanke deklasirale i Španiju

E. Škorić

Američke košarkašice razbile su Španiju sa 103:63 u meču drugog kola grupe B.

Nakon uvjerljive pobjede nad Senegalom, košarkašice SAD-a doslovno su ponizile Španjolke.

Jer, kako drugačije nazvati poraz rezultatom 103:63? Amerikanke su pokazale da su bez premca i da su daleko glavni favorit za zlato na Olimpijskim igrama.

Već nakon prve četvrtine igračice SAD-a imale su plus 15 (29:14), a na poluvremenu su vodile 54:37. U nastavku je razlika u korist Amerikanki samo rasla, da bi doselga ravnih i maksimalnih 40 poena.

Najefikasnija na meču bila je Španjolka Torres sa 20 poena, dok je Ndour dodala 13 poena. Na drugoj strani Taurasi je bila najbolja sa 13, Fowles, Donne su dodale po 12, McCourfhtry i Griner po 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi