Noć rekorda karijere
Danilo Galinari je jedan od rekordera

Sjajna utakmica u Madoson Gardenu

Noć rekorda karijere

Sinoć je u NBA bilo na rasporedu sedam utakmica. Oni koji su ostali budni cijelu noć gledajući utakmice nisu sigurno požalili. Nekoliko sjajnih utakmica pokazalo je zašto je košarka najljepši kolektivni sport.

Ipak, najviše pažnje privuklo je nekoliko mladih igrača koji su odličnim igrama postavili rekorde karijere po broju postignutih poena, dok su neke zvijezde poput Jamesa ili Duncana sinoć imali nešto skromniju noć.

Najbolja utakmica večeri bila je između Knicksa i Sixersa u Madison Square Gardenu, a slavili su gosti nakon produžetka sa 141:127. Fantastičnu utakmicu je odigrao Andre Iguodala koji je Knicksima isporučio 32 poena, 11 skokova i 7 asistencija. Kod Knicksa je Al Harrington postigao čak 42 poena i 6 skokova.

Bio je to Harringtonu rekord karijere,a isti uspjeh ostvario je i mladi Talijan Danilo Galinari koji se nakon povrede vratio na parket i ubacio 30 poena. Kod Sixersa su odličnu večer imali i Lou Williams sa 27 poena, 10 skokova i 7 asistencija, Thaddeus Young je dodao 25, a mladi Speights 20 poena i 10 skokova.

San Antonio se brzo oporavio nakon poraza od Chicaga i svoj bijes iskalio nad Sacramentom koji već ima tri poraza. Spursi su slavili sa 113:94. San Antonio je do pobjede vodio Tony Parker sa 24 poena i 7 asistencija, Richard Jefferson je dodao 21. Manu Ginobili je s klupe ubacio 13, dok je Tim Duncan bio nešto skromniji sa samo 7 poena, ali je uhvatio 10 skokova. U poraženom timu najbolji su bili Kevin Martin s 26 i Spencer Hawes s 22 poena.

Jamesovi Cavsi su upisali drugu pobjedu protiv Charlottea rezultatom 90:79. James nije bio posebno raspoložen za igru, ubacio je za njega samo 14 poena, što je prvi put nakon 20 utakmica da ide ispod 20 poena. Mo Williams je s 24 poena bio najbolji kod Clevelanda, dok je Vladimir Radmanović sa 12 bio prvo ime Bobcatsa.

Gilbert Arenas je odigrao još jednu veliku utakmicu i odveo Wizardse do pobjede nad Netsima rezultatom 123:104. Agent Zero je postigao 32 poena, ali ga je odlično pratio i Andray Blatche rekordom karijere od 30 poena i 6 skokova. S druge strane u redovima Netsa Chris Douglas-Roberts je također ostvario rekord karijere sa 25 poena, a vrlo dobar je bio i Rafer Alston sa 20 poena.

LA Clippersi izgleda neće imati sezonu kakvu su najavljivali. Momčad iz koje su stizale ambiciozne najave da idu u doigravanje već ima skor 0-4. Dallas je slavio i drugu noć zaredom u Staples Centru. Nakon što su savladali Lakerse to su učinili i njihovim gradskim rivalima Clippersima.

Maverickse je ponovo do pobjede predvodio Dirk Nowitzki sa 24 poena i 9 skokova, a odličan je bio i Shawn Marion sa 16 poena i 11 skokova. Jason Terry je s klupe dodao 16, a Jason Kidd je podijelio 10 asistencija. Kod Clippersa je najbolji bio Dirkov zemljak Chris Kaman sa 27 poena i 11 skokova.

Iako nema Minga i McGradyja u Houstonu ne moraju da brinu. Trevor Ariza je postigao rekord karijere sa 33 poena, a pomogao mu je Aaron Brooks sa 28 i Rocketsi su se osvetili Portlandu za poraz u prvoj noći nove sezone. Brandon Roy je na drugoj strani postigao 42 poena, a jedini koji ga je pratio bio je LaMarcus Aldridge sa 27 poena.

Milwaukee je ostvario prvu pobjedu sezone u duelu sa Detroitom koji je savladan rezultatom 96:85. Buckse je do pobjede vodio Brandon Jennings sa 24 poena, a vrlo dobar je bio i Hakim Warrick sa 21. U redovima Pistonsa najbolji su bili Ben Gordon sa 26 i Rodney Stuckey s 13 poena.

Rezultati:

Washington – New Jersey 123:104
NY Knicks – Philadelphia 127:141
Cleveland – Charlotte 90:79
Houston – Portland  111:107
Milwaukee – Detroit 96:85
San Antonio – Sacramento 113:94
LA Clippers – Dallas 84:93

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.