Novi triple-double nezaustavljivog Westbrooka

NBA liga

Novi triple-double nezaustavljivog Westbrooka

E. Škorić

Oklahoma briljira i bez Kevina Duranta, a glavnu riječ trenutno na NBA parketima vodi Russell Westbrook.

Golden State Warriorsi s lakoćom dolaze do pobjeda. Slavili su i protekle noći protiv Los Angeles Clippersa bez većih problema (106:98).

Još su gosti i dobro prošli na kraju jer su izgubili sa osam poena razlike, a bilo je u jednom trenutku +22 za Warriorse.

Green je sa 23 poena predvodio Warriorse, dok je Thompson ubacio 21, koliko i Livingston. Od Stephena Curryja se najviše očekivalo, a on je na kraju ubacio svega 12 poena. U gostujućem timu je Rivers s 22 poena bio najefikasniji, dok je JJ Redick dodao 18, a Chris Paul 14 poena uz 11 asistencija.

Brooklyn Netsi su sve dalje od play-offa nakon što ih je sinoć u njihovom Barclays Centru savladao Utah Jazz sa 95:88. Za Netse je ovo bio 36. poraz, dok su Jazzeri 26. pobjedom zadržali nadu da mogu do osme pozicije na Zapadu, ali realno - jako teško.

Hayward je protekle noći bio najbolji igrač Jazza sa 24 poena, dok je Favors dodao 22. Thaddeus Young i Brook Lopez su ubacili po 19 u sastavu Netsa. 

Charlotte Hornetsi su sa 108:101 slavili protiv Pistonsa u Detroitu. Al Jefferso (24p) i Mo Williams (21) predvodili su goste do važne pobjede, dok je Reggie Jackson ubacio 25 poena u dresu domaćeg tima. Hornetsi su sada sedmi na Istoku i vjerovatno ćemo ih gledati u play-offu iako se tu još bore Brooklyn, Miami, Boston…

Orlando je bez Nikole Vučevića sa 103:98 bio bolji od Bostona. U izostanku crnogorskog centra, Oladipo i Harris igraju ključnu ulogu. Prvi je ubacio 22, drugi 21 poen. 

U derbiju večeri Oklahoma Thunder City je porazila Toronto Raptorse sa 108:104 i to bez najboljeg igrača Kevina Duranta. Još jednom se dokazalo da je Zapad daleko jači od Istoka.

Russell Westbrook igra u MVP ritmu i dalje. Ubacio je sinoć 30 poena uz čak 17 asistencija i 11 skokova. Novi triple-double za nevjerovatno playmakera, koji bi mogao zaista ponijeti MVP titulu regularnog dijela sezone.

Pored Westbrooka, sinoć je dobar bio i turski centar Enes Kanter sa 21 poenom i 12 skokova, dok je na suprotnoj strani DeMar DeRozan ubacio 24 poena uz devet asistencija. U zadnjem meču u noći sa nedjelje na ponedjeljak su snage odmjerili Los Angeles Lakersi i Dallas Mavericksi. Gosti su slavili sa 100:93, a predvodio ih je briljantni Monta Ellis, koji je ubacio 31 poen. U Lakersima je Boozer bio najefikasniji sa 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.