Nurkić solidan u porazu Portlanda, mašina zvana Westbrook

Osam poena Nurkića, triple-double Westbrooka

Nurkić solidan u porazu Portlanda, mašina zvana Westbrook

M. Šljivak

Košarkaši Portland Trail Blazersa poraženi su sinoć u Air Canada Centru od Toronto Raptorsa rezultatom 112:106.

Raptorsi su kao favoriti ušli u ovaj meč i na kraju su tu ulogu opravdali, te su došli do trećeg uzastopnog trijumfa.

Nešto bolju prvu dionicu odigrali su Trail Blazersi. Ovaj dio igre su dobili 28:25, a prednost gostiju iz  Oregona je trajala sve do samog finiša prvog poluvremena. Imali su u nekoliko navrata plus 12, ali je Toronto serijom od 15:0 u završnici prvog dijela došao do vodstva na poluvremenu od 53:52.

Gotovo cijelim tokom drugog poluvremena domaći košarkaši su imali prednost. Nisu dozvolili Blazersima da uvedu meč u neizvjesnu završnicu, pa je na kraju Toronto stigao do trijumfa u ovom duelu.

Bh. centar Jusuf Nurkić je zbog problema s ličnim greškama odigrao 21 minut u ovom duelu, a za to vrijeme na parketu je ubacio osam poena uz četiri skoka i dvije asistencije.

Kod Portlanda je najefikasniji bio Damien Lillard sa 28 poena, dok je Raptorse do pobjede vodio DeMar DeRozan sa 33 poena.

U ostalim utakmicama NBA lige odigranim sinoć vrijedi izdvojiti treći poraz New Orleans Pelicansa otkako skupa igraju Anthony Davis i DeMarcus Cousins

Oni su poraženi kao gosti od Oklahome 118:110, a ponovo je nevjerovatan bio Russell Westbrook, koji je ostvario 29. triple-double ove sezone.

Westbrook je meč završio sa 41 poenom, te po 11 asistencija i skokova, pa su učinci Davisa (38p) i Cousinsa (31p, 10sk), ostali u drugom planu.

Boston Celticsi su kao gosti savladali Detroit Pistonse 104:98, dok su Los Angeles Clippersi u Staples Centru nakon produžetka savladali Charlotte Hornetse 124:121.

NBA liga:

Detroit - Boston 98:104

Toronto - Portland 112:106

Oklahoma - New Orleans 118:110

LA Clippers - Charlotte 124:121

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi