Nurkić stopostotan u trijumfu Denvera nad Clippersima

Bh. centar bez promašaja iz igre

Nurkić stopostotan u trijumfu Denvera nad Clippersima

Bh. centar Jusuf Nurkić imao je zapaženu ulogu u pobjedi svog Denvera nad Los Angeles Clippersima rezultatom 109:106.

Nurkić je na terenu proveo sedamnaest minuta a za to vrijeme uspio je ubaciti vrlo dobrih osam poena. Lijepo izgleda i statistički podatak da naš centar nije imao nijedan promašaj na utakmici, jer je za dva šutirao 3-3 a u dva navrata je bio precizan i sa linije penala. Nurkić je svemu tome dodao još dva defanzivna skoka i jednu asistenciju.

Osim dobre statistike, Nurkić je mnogo doprinio ekipi Denvera jer je njegovim ulaskom na parket u drugom poluvremenu stabilizovana igra Nuggetsa koji su uspjeli prirediti iznenađenje i savladati snažne Clipperse.

Denver je nakon prvog poluvremena imao veliku prednost od šesnaest poena razlike da bi u trećoj dionici Clippersi potpuno preokrenuli rezultat i došli u vodstvo. Ključna je bila posljednja četvrtina koju je Denver slavio sa 38:32, a upravo je u njoj Jusuf Nurkić postigao šest poena.

Najefikasniji pojedinac susreta bio je Blake Griffin sa 32 poena i 12 skokova. U redovima pobjedničkog tima najviše se istakao Robinson koji je ubacio 20 poena za 15 minuta.

NBA:

Denver - LA Clippers 109:106

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.