Olympiakosu pripao veliki grčki derbi
Foto: EPA

Pobjeda protiv Panathinaikosa

Olympiakosu pripao veliki grčki derbi

Večeras je u Dvorani mira i prijateljstva u Pireju odigran veliki grčki derbi u kojem je Olympiakos savladao Panathinaikos rezultatom 77:69.

Domaći tim je nakon prve četvrtine vodio sa 17:11, da bi se Panathinaikos do odlaska na pauzu u potpunosti vratio u egal. Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 38:37 za domaći tim.

Nastavak utakmice pripao je crveno-bijelim, koji su u trećoj četvrtini slavili sa 17:13, a u četvrtoj sa 22:19, što je bilo dovoljno za konačnu pobjedu rezultatom 77:69.

Najefikasniji igrač Olympiakosa bio je Ionnis Papapetrou sa 13 poena, a pratili su ga Vassilis Spanoulis sa 12 i Khem Birch sa 11 poena. Panathinaikos je na ovoj utakmici imao samo šest strijelaca i to su trojica kombinovano postigli 57 od 69 poena. James je dao 23, Rivers 23 a Singleton 10 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Olympiakosu je ovo bila 11. pobjeda u Euroligi i ovaj tim se i dalje nalazi na trećoj poziciji, dok je Panathinaikos sedmim porazom pao na šesto mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi