Osman: Želimo medalju na Eurobasketu u našoj zemlji

Reprezentativac Turske jasno poručio

Osman: Želimo medalju na Eurobasketu u našoj zemlji

D. Rakanović

Reprezentativac Turske Cedi Osman je izjavio da njegova selekcija želi da osvoji medalju na Eurobasketu. 

"Ponovo ćemo igrati pred našim navijačima i dat ćemo sve od sebe. Želimo da osvojimo medalju u našoj zemlji", rekao je Osman, prenosi Eurohoops.

Reprezentacija Turske trenutno se nalazi u italijanskom Bormiu gdje traju pripreme za predstojeći Eurobasket. 

"Bila je velika čast za tursku košarku kada je 2010. godine osvojena srebrna medalja na Svjetskom prvenstvu u Turskoj. Smatram da to može da se ponovi. Naša generacija 1994, 1995, i 1996. je osvojila dosta medalja na juniorskim prvenstvima Evrope, mi smo vrlo mlad i veoma talentovan tim", rekao je Osman, dodavši da je veoma uzbuđen što će ponovo igrati na Eurobasketu. 

Turska će na Eurobasketu igrati u grupi sa Velikom Britanijom, Rusijom, Srbijom, Latvijom i Belgijom.  

Mladi bek će u slijedećoj sezoni nositi dres Cleveland Cavaliersa.

Treba istaći da je Cedi Osman karijeru počeo u omladinskim selekcijama KK Bosna, ali je potom s roditeljima život nastavio u Turskoj, gdje je stekao potpunu košarkašku afirmaciju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi