Parker spavao, pa pogodio za pobjedu nad Srbijom

Francuska pobijedila Srbiju

Parker spavao, pa pogodio za pobjedu nad Srbijom

M. Šljivak

Košarkaši Francuske pobijedili su Srbiju 76:75 u susretu 3. kola grupe A na Olimpijskim igrama u Riju.

Francuska je žestoko ušla u meč. Pogađali su apsolutno sve, a Srbija nije imala odgovor. Već na sredini igre u prvoj dionici bilo je plus 16 za Francuze (20:4), ali su se naši susjedi uspjeli malo vratiti u meč i došli su do minus devet nakon prve dionice, 26:17.

Uspjela je Francuska da ponovo podigne prednost na plus 13, ali je ovog puta Srbija imala odgovor. Serijom od 10:0 su došli na minus tri (30:27), da bi se na poluvrijeme otišlo sa četiri poena prednosti u korist Francuske, 40:36.

Iako su Francuzi imali vodstvo i većim dijelom treće dionice, Orlovi su odigrali sjajnu završnicu ovog dijela igre. Dobrom odbranom su nadoknadili zaostatak i u posljendju četvrtinu su ušli sa plus tri, 60:57.

Srbija je vodila tijekom kompletne četvrte dionice, ali nisu uspjeli da slome otpor Francuske. U posljednji minut se ušlo s jednim poenom prednosti za Srbiju (75:74), da bi Parker na 30 sekundi do kraja pogodio za 76:75. Potom je Bogdanović izgubio loptu, Francuzi su promašili, a Bogdanović sa osam metara ne pogađa za pobjedu.

Nando De Colo je predvodio Francuze s 22 poena, dok je kod Srbije Raduljica ubacio 16 poena.

Grupa A, 3. kolo:

Srbija - Francuska 75:76

SRBIJA: Teodosić 10, Simonović 9, Bogdanović 10, Marković 7, Kalinić 4, Nedović 5, Birčević, Raduljica 16, Jokić 2, Štimac 5, Jović 5, Mačvan 2.

FRANCUSKA: Huertel 5, Batum 11, Diot, Lauvergne 12, Kahudi, Parker 6, Pietrus 1, De Colo 22, Diaw 11, Gelabale 5, Gobert 3, Tillie.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi