Pobjeda Teletovića, poraz Jazvina
Ponovo dobar učinak Teletovića

ACB liga

Pobjeda Teletovića, poraz Jazvina

U prve tri utakmice 24. kola španske ACB lige za košarkaše dvije pobjede su upisali domaći timovi, dok je ekipa Estudiantesa upisala gostujuću pobjedu protiv Granade našeg Ermina Jazvina.

Drugi naš reprezentativac je imao više razloga za slavlje. Mirza Teletović je s deset poena sudjelovao u pobjedi Caja Laboarala protiv Joventuta.

Caja Laboral je u svojoj dvorani bio ubjedljiv protiv DKV Joventuta (104:79). Najbolji u pobjedi Caje bio je Carl English sa 27 poena, Pau Ribas je dodao 21, a Stanko Barać 14 poena. Pere Tomas sa 12 i Henk Norel sa 11 poena su bili jedini dvocifreni u timu iz Badalone.

Ermin Jazvin je na parketu protiv Estudiantesa proveo samo 29 sekundi i nije mogao pomoći svom timu da izbjegne poraz (75:84). Najbolji u redovima Granade bio je Richard Hendrix sa 17 poena i 9 skokova, dok su kod pobjednika najbolji bili German Gabriel sa 22 i Carlos Suarez sa 18 poena.

Fuenlabrada je odličnom igrom u posljednjih nekoliko minuta bila bolja od Gran Canarije sa 81:76. Odličnu partiju je u redovima pobjednuika odigrao Tal Burstein sa 21 poenom, a Jaycee Carroll je sa 24 poena i 7 skokova bio prvo ime Gran Canarije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.