Pobjede Zvezde i Partizana
Solidan u 1. kolu: Elmedin Kikanović

Košarkaška liga Srbije

Pobjede Zvezde i Partizana

Na startu Swisslion lige Srbije sigurne pobjede ostvarili su košarkaši crvene zvezde i Partizana.
Aktuelni prvaci i najbolja ekipa u regionu nisu imali mnogo problema da u duelu sa FMP-om dođu do trijumfa.

Bilo je 84:56, a najefikasniji igrač bio je Uroš Tripković sa 29 poena. U drugom meču Grupe A Metalac je na svom parketu iznenadio Vojvodinu, a u do pobjede rezultatom 93:79 domaće je vodio Jovan Teodosić sa 27 koševa.

U Grupi B Zvezda je lako izašla na kraj sa Borcem (109:90). Andre Owens (31) bio je nezaustavljiv, a od bh. trojke na parketu je najviše vremena proveo Elemdin Kikanović. Centar našeg A tima je za 22 minuta postigao 8 koševa i dodao 4 skoka. Oliver Stević je igrao pet minuta (3), dok je Milan Milošević na terenu proveo nepun minut.

U drugoj utakmici Hemofarm STADA je bio bolji od Lionsa. Bilo je 80:63, a od petorice dvocifrenih najviše poena postigao je Božović. Nakon duže pauze u timu «farmaceuta» našao se i Vladan Vukosavljević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.