Podsjetili ih na Milano: Maccabi ponovo bolji od Reala

Rak rana Kraljevima

Podsjetili ih na Milano: Maccabi ponovo bolji od Reala

Večeras su se u reprizi finala Eurolige iz prošle sezone u Tel Avivu sastali Maccabi i Real Madrid. Baš kao i u Milanu, ponovo su mnogo više razloga za zadovoljstvo imali u izraelskom klubu koji je slavio sa XX:XX.

Real Madrid odlično otvara utakmicu i već nakon prve četvrtine stiče respektabilnu rezultatsku prednost (32:23). Do poluvremena je Maccabi pokušavao smanjiti zaostatak ali bezuspješno, pa se na odmor otišlo sa 54:46 u korist kraljevskog kluba.

U nastavku utakmice Maccabi mnogo bolji. Već nakon treće četvrtine prednost gostiju je spuštena na samo -1 da bi u posljednjoj četvrtini došlo do potpunog preokreta. Odlazio je Maccabi u par navrata na +6 a jednom čak i na +8, ali je susret ipak odlučivala penal završnica.

Više uspjeha imao je Maccabi koji je trijumfovao sa 90:86 i tako nanio Realu prvi poraz u TOP 16 fazi Eurolige.

Najefikasniji igrač susreta bio je Felipe Reyes sa 20 poena ali je to bilo nedovoljno za slavlje Madriđana. Ayon je ubacio 13, a Llul 11. Sa druge strane, pobjedničku ekipu predvodili su Schortsanitis i Haynes sa po 17 poena dok je Landesberg ubacio jedan manje.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga:

Maccabi - Real Madrid 90:86

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.