Poraz Partizana od MZT-a, Tomić dva poena

Prvo kolo ABA lige

Poraz Partizana od MZT-a, Tomić dva poena

D. Rakanović

Košarkaši Partizana poraženi su u Skoplju od MZT-a rezultatom 92:89 na startu regionalne ABA lige. 

Prva četvrtina ovog duela nam je donijela podjednaku igru na obje strane, pa je nakon prvih deset minuta MZT imao prednost od jednog poena (26:25). Partizan u drugoj četvrtini igra nešto bolje, i na poluvrijeme odlazi sa prednošću od šest poena (48:42). 

U nastavku utakmice bolja igra košarkaša MZT-a, u trećem periodu su smanjili zaostatak na četiri poena (67:63), da bi u posljednjem periodu potpuno preokrenuli rezultat u svoju korist. U samom finišu utakmice bilo je neizvjesno, imao je Partizan šut za izjednačenje, ali Čakarević nije bio precizan za tri poena. 

MZT je do pobjede predvodio Damjan Stojanovski sa 25 poena. Trajkovski je dodao 20 poena i 11 skokova, Garcia je upisao 17 poena i imao devet asistencija, dok je Jansen postigao 14 poena. 

U redovima Partizana istakao se Veličković sa 16 poena i šest skokova. Miller, Williams-Goss i Andrić su ubacili po 12 poena, dok je poen manje postigao Čakarević. 

Bh. reprezentativac Obrad Tomić u igri je proveo samo nešto manje od tri minute i postigao je dva poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi