Portland siguran, Nurkić na visini zadatka

Odlična partija bh. košarkaša

Portland siguran, Nurkić na visini zadatka

Portland Trail Blazersi slavili su sinoć na svom terenu protiv Minnesote rezultatom 112:100, a Jusuf Nurkić odigrao je još jedan odličan meč.

Domaćin je u prvom poluvremenu stekao 14 poena prednosti (60:46), da bi u nastavku rutinski obavio posao i mirno priveo meč kraju.

Prvo ime kod Blazersa bio je CJ McCollum sa 32 koša, a pratio ga je Damian Lillard sa 21 poenom, osam asistencija i šest skokova.

Nurkić je u 34. ovosezonski trijumf Portlanda ugradio 14 poena (7/14 iz igre, 0/2 slobodna bacanja), devet uhvaćenih lopti, četiri asistencije i jednu blokadu.

Goste je predvodio Andrew Wiggins sa 20 postignutih poena.

Ekipa Portlanda zauzima devetu poziciju na Zapadu (34-38) i zaostaje jednu pobjedu za osmoplasiranim Denverom (35-37). Minnesota se odavno oprostila od play-offa, a trenutno je 12. na Zapadu sa skorom 28-44.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi