Printezis mijenja Haislipa
Giorgos Printezis prešao u Unicaju

Promjena u Unicaji

Printezis mijenja Haislipa

Unicaja iz Malage dobila je vrijedno pojačanje u liku Grka Giorgosa Printezisa (206 cm visine, 1985 godište) koji je potpisao trogodišnji ugovor.

Prema glasinama, Grk će u Unicaji godišnje zarađivati nešto malo preko miliona eura po sezoni.

Nije tajna da je Unicaja silno željela Partizanovog krilnog centra Novicu Veličkovića, ali je Real bio brži pa se klub iz Malage morao zadovoljiti dovođenjem Printezisa koji će zamijeniti Marcusa Haislipa.

Printezis je prošle dvije godine nastupao za Olympiacos. Prošle sezone je u 19 mečeva Eurolige imao prosjek od 9.1 poen i 3.4 skoka po meču. Sličan učinak imao je i u grčkom prvenstvu u kojem jer njegova ekipa poražena u finalu play-offa od vječitog rivala, Panathinaikosa.

Unicaja Malaga će naredne godine sa A licencom igrati u Euroligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti