Raduljica napustio Armani

Srbijanski centar postao slobodan igrač

Raduljica napustio Armani

D. Vejo

Miroslav Raduljice više nije član Armanija iz Milana.

Srbijanski centar odlučio je da pred kraj sezone spakuje kofere i krene u potragu za novom sredinom. Povreda je samo bila ta, koja je prelomila dilemu oko odlaska.

Njegova epizoda u ovom italijanskom timu završena je godinu dana prije isteka ugovora. Na osnovu istog, njemu je trebalo da pripadne 900.000 eura za narednu sezonu, no, kako mu se nije ostalo i želio je da ode, Armaniju će "oprostiti" 650.000 eura.

To govori da će Raduljica uzeti 250.000 eura i potražiti novi angažman.

U svoju je statistiku tokom ove sezone, upisao 8,1 poen i 3,2 skoka u Euroligi, dok je nešto lošiji učinak imao u prvenstvu (6,8 poena i 3 skoka).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi